Δεν σου φτάνει η μέρα;

Αν είσαι γυναίκα σαν εμένα, φοράς συχνά το κουστουμάκι του “τα κάνω όλα”, και είναι ανόητο και μόνο σαν σκέψη, γιατι το κυνήγι για κάτι τέτοιο, ειναι ανώφελο και αδύνατο.

Τριγυρνώντας όλη μέρα κοντά σε ανθρώπους, ακούω παρόμοιες δικαιολογίες με τις δικές μου, πράγμα ανακουφιστικό-δεν είμαι μόνη!

•δεν προλαβαίνω να κάνω όλα αυτά που πρέπει
•όλη μέρα τρέχω
•εύχομαι να είχε περισσότερες ώρες η μέρα

Και καμιά φορά μου έρχονται στο μυαλό πολλοί άνθρωποι που θαυμάζω…την μητέρα μου, την Κατερίνα, την Ιωάννα και λέω, αυτοί οι άνθρωποι έχουν 1.440 λεπτά της ώρας κάθε μέρα.

Τόσα έχω κι εγώ.

Κανείς δεν μπορεί να φτιάξει περισσότερο χρόνο.

Και έχεις προσέξει ότι όταν είσαι σε κάτι απόλυτα αφοσιωμένος, και δουλεύεις στο peak σου, ο χρόνος νιώθεις οτι δεν περνάει γρήγορα, μοιάζει να είναι ακίνητος.

Και περνούν 2 ώρες και δεν το καταλαβαίνεις.

Γιατί είσαι τόσο παρόν, εκεί.

Γιατί όταν είσαι εκεί, με το 100% της προσοχής σου, ο χρόνος είναι σαν να επεκτείνεται, για σένα.

Άρα…

Προσπάθησε όσο πιεσμένος κι αν είσαι, να μην σκέφτεσαι αυτό, αλλά πως να εκμεταλλευτείς τα πρώτα λεπτά πριν το task, ώστε να οργανώσεις τον χρόνο μπροστά σου, όσο το δυνατόν καλύτερα, και να σκεφτείς και να  προβλέψεις όλα αυτά που θα σε πάνε εκεί που θες.

Προσπάθησε να σκεφτείς σωστά και να δώσεις στο κάθε σου task, μικρό ή μεγάλο, επιπλέον χρόνο απο οτι φαντάζεσαι, ώστε να χωρέσει το απροόπτο (νόμος του Μέρφι: what can go wrong, will go wrong), αυτό που θα σε αγχώνει, που θα σε στρεσσάρει και που θα πάει τη μέρα σου πίσω και θα σε γεμίσει με το συναίσθημα οτι ούτε σήμερα θα τα καταφέρεις.

Προσπάθησε, να αφιερωθείς, σε ένα πράγμα κάθε φορά.

Οταν κάνεις πολλά μαζί,, υπονομεύεις την ίδια σου την ενέργεια.

Τέλος, προσπάθησε να χαρείς τις στιγμές, καθ´όλη τη διάρκεια της ημέρας. Πάρε βαθιές ανάσες, ντύσου όμορφα, άκου και δώσε σημασία στο σώμα σου, άκου μουσική, απομονώσου.

Και θυμήσου ότι δεν θα τα καταφέρεις όλα σήμερα, but that’s ok.

image

  1 comment for “Δεν σου φτάνει η μέρα;

  1. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
    November 28, 2014 at 21:06

    🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.