Παίρνουμε στα χέρια μας το 2015!

Είναι η δεύτερη χρονιά που καταφέρνω τις πρώτες μέρες του χρόνου να πάρω το ημερολόγιο μου και να σχεδιάσω τη χρονιά που έχω μπροστά μου.

Τα γενέθλια τις χρονιάς, τις αργίες, τις επετείους, τις εξεταστικές του Ζαχαρία και του Γιάννη, ώστε να σχεδιάσουμε διακοπές και κοντινά ή μακρινά ταξιδάκια.
Μέρη που ξέρουμε οτι θέλουμε να επισκευθούμε, εστιατόρια, πάρκα κ.α.

Βάζουμε reminders για γενέθλια και γιορτές που δεν είναι το φόρτε μου, και μέρες που ξέρουμε οτι ο Γιάννης δεν θα δουλεύει.

Επίσης σημειώνω ό,τι πρέπει να γίνει μεσα στη χρονιά, ιατρικά ραντεβού, εξετάσεις όπως μαστογραφία, ενδοκρινολογικοί έλεγχοι για την Φιλίππα, καρδιολογικοί έλεγχοι και αιματολογικές εξετάσεις για όλους και ραντεβού σε οφθαλμίατρο, καρδιολόγο κ.α.

Ό,τι χρειάζομαι για τα ασφαλιστηρίου μας, βιβλιάρια, ανανεώσεις διαβατηρίων κλπ.
Επίσης διάφορα που ξέρω οτι πρέπει να γίνουν και αν δεν τα σημειώσω-βάλω υπενθυμίσεις στο google/ iphone calendars, δεν θα τα θυμηθώ, όπως ελαστικά των αυτοκινήτων, αλλαγή λάδια και service,

Αν όλα αυτά δεν προγραμματιστούν έχουμε μεγάλες πιθανότητες να μην συμβούν, εννοείται!!

Και εννοείται, οργανώνω το μαγικό μωβ μου τετραδιάκι μου, το οποίο από φέτος τα Χριστούγεννα εχει εμπλουτιστεί και με ένα πολύ ωραίο μωβ μολύβι, δώρο της Φιλίππας, στο οποίο γράφονται όλα τα to do μου, και σβήνονται όταν γίνουν past done!!

Η διαδικασία είναι απλή:

Οι σελίδες γεμίζουν με δουλειές και υποχρεώσεις, πράγματα που θέλω να θυμηθώ, ενα δώρο που πρέπει να πάρω, μια πρόσκληση που έλαβα και πρέπει να πάω κλπ.
Κάθε μια που γίνεται, της κάνω μια κατά μήκος μια μολύβια και σβήνεται. Οταν γίνουν όλες της σελίδας, και σβηστούν, κάνω μια διαγώνια μολύβια σε όλη τη σελίδα και με αυτό τον τροπο ξερω σε ποιες σελίδες εχω εκκρεμότητες όσος καιρός και αν περάσει.
Εύκολο και πολύ πρακτικό για κάτι ξεχασιάρηδες σαν εμένα.

 

 

Οπότε, τα κάναμε όλα αυτά και είμαστε έτοιμοι!! Καλό 2015!!!

Photo: Flickr

Leave a Reply