Μια ερώτηση που μόλις την απαντήσεις όλα γίνονται απλά.

Οι overthinkers όπως εγώ, λατρεύουν οτιδήποτε τους απλοποιεί τη ζωή. Και κρατούν κοντά τους, όσο πιο κοντά γίνεται, τους ανθρώπους που δίπλα τους, καταφέρνουν και ζουν απλά.

Όποια συμβουλή ειναι προς αυτή την κατεύθυνση, απο εμένα δεκτή.

Το ξέρω ήδη, οτι μου αρέσει να είμαι κοντά σε overthinkers γιατί επικοινωνώ καλά μαζί τους, γιατί μπορούν και με παρακολουθούν στην υπέρ ανάλυση που κάνω, γιατί σπάνια με κατατάσσουν στους τρελούς, και γιατί πολλές φορές καταφέρνω και παίρνω τις απαντήσεις που χρειάζομαι.

Όμως, μου κάνει καλό;

Όχι, δεν μου κάνει.

Ό Γιάννης μου έμαθε το παρακάτω.

Οδηγός στη ζωή μου είναι η απάντηση στην ερώτηση,
Θέλεις να το κάνεις αυτό;.

Με αυτό δεν εννοώ, το να κάνεις στη ζωή σου μόνο αυτό που θέλεις, κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο. Αλλά και το εξυπηρετεί αυτό που γενικά θελεις να κάνεις, ή να πετύχεις;.

Μοιάζει απλό, αλλά δεν είναι, θέλει λίγο εξάσκηση στον τρόπο που σκέφτεσαι για να πηγαίνεις απο το Α που είναι το πρέπει, μέχρι το Ω που είναι το θέλω.

Πολλες φορές εχω διλήμματα με θέλω και πρέπει, και πολύπλοκες σκέψεις και άλλους βασανιστικούς σκεπτικίστικους λαβύρινθους. Και τότε έρχεται ο Γιάννης και μου ψιθυρίζει στο αυτί ...θέλεις να το κάνεις;, θέλεις να πας;, θέλεις να το πεις;.

Η απάντηση σπανίως ειναι πολύπλοκη και συνήθως ακούγεται δυνατά μεσα στο κεφάλι μου. Είναι ναι, ή είναι όχι.

Πρίν πάρεις μια απόφαση, (αν όντως είσαι overthinker σαν εμένα) θα απαντάς στην ερώτηση θέλω;

Αν θέλεις, τότε το κάνεις με χαρά.

Χωρίς δεύτερες σκέψεις, που είναι και ο στόχος.

Image: simplelifestrategies.com

Leave a Reply